Представители на индианското племе навахо отпразнуваха подписването на закон, който очертава предложеното споразумение за правата

...
Представители на индианското племе навахо отпразнуваха подписването на закон, който очертава предложеното споразумение за правата
Коментари Харесай

Закон гарантира на индиански племена права върху водите на река Колорадо

Представители на индианското племе навахо отпразнуваха подписването на закон, който обрисува препоръчаното съглашение за правата върху водата. То ще обезпечи доставки на суровината от река Колорадо и други източници за три индиански племена и по-голяма сигурност за засегнатаия от сушата щат Аризона. Лидерът на племето Навахо Буу Нигрен бе заобиколен от основния прокурор на общността и делегати на съвета, по време на подписването на законодателството в Уиндоу Рок, Аризона. Сега Навахо - дружно с племената Сан Хуан Южен Пают и Хопи - ще работят, с цел да получат утвърждението на Конгреса.

 
Това ще ни помогне да стартираме работа. Този лист хартия ще ни помогне да се задържим в нашата земя и в нашите граници.
Буу Нигрен, президент на навахо

Навахо имат едно от най-големите единични неуредени вземания в басейна на река Колорадо и съгласно публични лица потребностите на цялата територия надвишават препоръчаната цена от 5 милиарда $.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР